Vi rekommenderar nya SpinFire PRO ENTERPRISE INSTALLATION för paketering och distribution inom hela verksamhetsnätet.

Denna installation är anpassad för att användas av Actify Enterprise Kunder med distributionsprogramvaruverktyget MATRIX 42/Empirum och innehåller tre .msi paket (Spinfire Core-installation, Spinfire Importör Installation och Spinfire PlugIn Installation).

Ladda ner SpinFirePRO 10.8.2 Enterprise Distribution:

Enterprise

Packa upp den här zip-filen till en mapp. Öppna filen “StartHere.html” i en webbläsare. Där hittar du all nödvändig information inklusive programvara för installation/avinstallera och dokumentation.

Alternativt kan Spinfire Tyst installation användas för enterprise distribution.

Spinfire 10.8.2 Silent Installation – parameter documentation

Gäller installationsfilerna:

• SpinFireInstaller.exe
  • SpinFireWebInstaller.exe

Du kan installera Spinfire i tyst läge och ge informationen till installationen med olika parametrar.

För att installera Spinfire i tyst läge måste du använda /s och /f1 paramters:

SpinFireInstaller.exe /s /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss"

Filen “SpinFire10.8.iss” är installationssvarsfilen. Vanligtvis skapas filen genom att köra installationen i normalt läge och genom registrering av användaråtgärder under installationsprocessen.

Skapa InstallShield Tyst svarsfil för automatisk Spinfire-installation

För en typisk Spinfire installation, kräver installationen en användare som är skyldig att göra val som vilken typ av Spinfire installation som ska användas, acceptera slutanvändarlicens och specificera installationsplatsen. För en automatiserad (tyst) installation, kommer installationsprogrammet köras i bakgrunden och kommer inte att visa meddelanden eller fönster under dess framsteg. Installationen använder installationsalternativ som hämtas från en .iss responsfil (Install Silent Response File) Filformatet liknar en. INI-fil. En tyst installation kan därför vara utan tillsyn. En ISS svarsfil kan skapas manuellt eller automatiskt in från en installation.

Exempel för att skapa en ISS svarsfil:

• SpinFireInstaller.exe /r
  • SpinFireInstaller.exe /r -f1″”
  • SpinFireInstaller.exe /r -f1″c:\install\SpinFire10.x.iss”

Beskrivning av parameter

/ r or-r – save the settings during installation

/ f1 or-f1 path and file name to be issued.

Den resulterande responsfilen kommer att ha fångat de noteringar som görs under installationen. Den responsfilen kan nu användas för en obevakad tyst installation.

För att befria dig från arbetet, kan du ladda ner följande respons fil. Om du behöver äldre versioner, kontakta support.

Ladda ner SpinFire10.8.2 .iss filer:

Här nedan ser du exempel på att använda detta. Iss svarsfil.

IMPORTANTThe /f1 parameter is required otherwise Importers and Plugins will not have uninstall options when listed in the Add/Remove Programs.Caution: Also: There must be no spaces between the /v switch and the quote-parameters that follow..

Andra valfria parametrar

Parameter Description
/L LanguageIt specifies the language to be used for the silent install. If no language is specified the system language is used if available otherwise default to English.

Möjliga värden:

• 1031 – Deutsch
  • 1033 – English
  • 1041 – Japanese
  • 1028 – Traditional Chinese
  • 2052 – Simplified Chinese
  • 1040 – Italian
  • 1036 – French

Exempel:

SpinFireInstaller.exe /s /L”1031” /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss"
Parameter Description
/v Installations ParameterIt allows to specify a string with series of parameters such as target directory, importers and plugins configurations.The syntax is as follow:

SpinFireInstaller.exe /s /L"1031" /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss" /v"..."

Where the (…) can have the following values:

INSTALLDIR=\”target path\”

PLUGINS=\”plugins configuration\” (ALL|TYPICAL|NONE)

IMPORTERS=\”importers configuration\” (ALL|TYPICAL|NONE)

LICENSE=\”license file path\”

/L* \”C:\TEMP\log\msilog.log\”

When the installation parameters INSTALLDIR is not specified, Spinfire will be installed to location specified in the response file varaible “szDir”. We recommend using the INSTALLDIR parameter.

When the installation parameters LICENSE is not specified, the software is installed, but without a license. The license must be activated later on the Internet activation or can be “batch” copied to the license directory.

For SpinFire 10.8.1:

WIN XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Actify\SpinFire108

Vista/Win7: C:\ProgramData\Actify\SpinFire108

CautionThe use of \” for these sub-parameters is due to the fact these are passed already inside a quoted string. The \ character is used to escape the quote and avoid premature string termination.

Exempel

OBS: På exempel nedanför lägg innehållet i enskilda Batch (Bat) filer

Installera alla importörer och alla insticksprogram plus Weight Calculator Plug-in

Weight Calculator Plug-in: Download

REM Install SpinFire
REM All Importers
REM All Plug-ins
REM Change install location accordingly
REM INSTALLDIR=\"C:\Program Files (x86)\Actify\SpinFire\10.0\"
SpinFireInstaller.exe /s /L"1033" /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss" /v"LICENSE=\"C:\TEMP\license.al\" PLUGINS=ALL IMPORTERS=ALL INSTALLDIR=\"C:\Program Files\Actify\SpinFire\10.0\""
Pause
REM Install Weight Calculator Plug-in
InstWeightCalculator_1548_1.exe /s /instance=1 "/V /qn"

Install No Importers and No Plug-ins

REM Install SpinFire
REM All Importers
REM All Plug-ins
REM Change install location accordingly
REM INSTALLDIR=\"C:\Program Files (x86)\Actify\SpinFire\10.0\"
SpinFireInstaller.exe /s /L"1033" /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss" /v"LICENSE=\"C:\TEMP\license.al\" PLUGINS=NONE IMPORTERS=NONE INSTALLDIR=\"C:\Program Files\Actify\SpinFire\10.0\""

Install SpinFire in Japanese with All Importers

SpinFireInstaller.exe /s /L"1041" /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss" /v"LICENSE=\"H:\LicensesRepository\Licence.al\" IMPORTERS=ALL INSTALLDIR=\"C:\NEW DIRECTORY\""

32Bit – Plug-ins=Typical / Importers=None

SpinFireInstaller.exe /s /L"1033" /f1"C:\TEMP\SpinFire10.8.iss" /v"LICENSE=\"C:\TEMP\license.al\" PLUGINS=TYPICAL IMPORTERS=NONE INSTALLDIR=\"C:\Program Files\Actify\SpinFire\10.0\""

Install Weight Calculator Plug-in

InstWeightCalculator_1548_1.exe /s /instance=1 "/V /qn INSTALLDIR=\"C:\Program Files\Actify\SpinFire\10.0\kernel\""

Installation Weight Calculator Plug-in

InstWeightCalculator_1721_3.exe /s /instance=1 "/V /qn INSTALLDIR=\"C:\Program Files\Actify\SpinFire\10.0\kernel\""
ImportantThe order for the command line parameters is important. Follow the example and use /s /L /f1 and /v in this order. Reihenfolge.

Avinstallera Spinfire i obevakat läge (tyst läge) med en responsfil

För att avinstallera SpinFire via kommandoraden måste du ange tyst läge och en installationsresponsfil.

Syntaxen är följande:

SpinFireInstaller.exe /s /f1"C:\TEMP\RemoveSpinFire10.8.iss"
ImportantThere should be no spaces between the /f1 parameter and the quotes (“).

RemoveSpinFire10.8.iss kan skapas genom att kopiera följande kod eller ladda ner från länken ovan.

RemoveSpinFire10.8.iss

[{3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-DlgOrder]

Dlg0={3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-SdWelcomeMaint-0

Count=3

Dlg1={3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-MessageBox-0

Dlg2={3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-SdFinish-0

[{3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-MessageBox-0]

Result=6

[{3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-SprintfBox-0]

Result=6

[{3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-SdSetupCompleteError-12060]

Result=1

[{3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-SdWelcomeMaint-0]

Result=303

[{3F82F694-95B7-4198-AD12-3574B27A2AD4}-SdFinish-0]

Result=1

bOpt1=0

bOpt2=0