Support
aktuellt:

Support aktuellt:
Spinfire 11 upgrade för er med aktivt avtal => se Nedladdningar eller direkt i meny HELP i er Spinfire 11.

För flytande: Ny FlexLM för 11 övrigt sammma installationsprincip för fd 8, 9, 10 och nya 11.
Läs mer här:  http://actify.eu/nedladdning2/spinfire-ultimate-11-3/ultimate-floating-installation-11-3/

Problem med installation eller aktivering => Testa senaste version innan ni gör annat + starta om.

Trix i 11.an
Kolla gärna Options > Settings – Application/3Dviewer/2Dviewer
Ändra efter smak & behov – glöm ej APPLY + starta om program.

Exempel problem 1:
Grafiken hackar? Linjer försvinner?
Kolla i 3DViewer Settings!

Antagligen dags uppgradera grafikdrivrutin men…
ni kan ändra i 3DViewer Settings: Meny i mitten: RENDERING.
Byt GRAPHICS DRIVER välj annan och testa om bättre?
Brukar hjälpa direkt.

Exempel problem 2.
Saknar ni ritningsmallar ev dataspec i 3D läget?
Markera alla funktioner i IKON 4 från vänster – DISPLAY

Kolla meny Ikon (nr4 från vänster) DISPLAY.
Markera PMI Notations + se till så alla andra funktioner är upplysta => allt syns direkt.

Ändra UTSEENDE i 11:an – interface byte möjligt
Saknar ni gamla Spinfire 8-9-10 utseendet?
Ställ 11:an i classic mode => får 10 mode.
Testa detta: Öppna 11 > Options > tryck: Settings > flik: Application
Överst till höger > Theme > byt till Classic + Apply Settings (nere höger).
Stäng program – starta om – Nu ska det påminna om tidigare gamla 10 = classic.

10 Problem:
Saknar funktioner t ex importerare
?
Allt blir inte installerat…vid vissa situationer….pga windows mäktar ej med alla funktioner i ett svep.
Snabb FIX => kör installation 2ggr och vid andra välj MODIFY+ fyll i vid fråga allt eller det ni ska ha.

Problem vid installation.
1. Administratörs rättigheter behövs
2. Windows XP + vissa andra behöver: microsoft.NET framework4 => microsoft.com/netframe4
3. IT-administratörs info och problemlösning: info-install-10
4. Hämta full-install-fil så blir installationen fri från internet påverkan.
Läs nedan snabb-frågor för kvick analys.

HJÄLP) OSYNLIGT pga GRAFIKKORT – 3D-modell, ritning eller linjer syns ej längre men fungerade tidigare.
Ovanligt men uppstår både för stationära och laptop workstations dvs kraftfulla och bra PC kan få detta.
När HD-film grafik införs uppdateras windows+grafikkorts drivrutiner. Tyvärr missar vissa att anpassa detta för
CAD visning dvs ej genomfört certifierad CAD test. Bäst byta tillbaka eller se om rättat drivrutins finns att hämta.
FIX: Byt drivrutin: hämta från grafikortets tillverkare (Windows ej OK), ange rätt modell och grafikkort.
a) Gå tillbaka till senast fungerande drivrutin(finns ibland kvar) eller…..
b) gå till tillverkarens hemsida: hämta en USA/Engelsk drivrutin (fler användare=avlusad), testa
c)     –    ”   –      ”    –     ”   –  : hämta äldre USA/Eng. driv t o m 3 år eller äldre(även tyska)

1 a) Meddelande att licensen ogiltig => övergår till READER läge ?
Fixa => Starta Spinfire. Gå till mappen OPTIONS (längst till vänster)
därefter => blå kolumn/list med ACTIVATION.
Radera okänt Seat ID och fyll i ert eget seat ID.
Gör ONLINE ACTIVATION => Congratulations => ny sida registration ?
Frivilligt att Registrera i annat fall gå direkt till flik HOME = klart!.
(ibland måste man göra om det pga internet problem eller nedan lista)
Testa att öppna en original cad-fil (ej Spinfire .3d fil) så vet ni om aktivering
slagit igenom eller om ni behöver försöka igen.

1 b) FEL? (ovanligt) Licens reg. är OK men öppnar en fil t ex STEP=> får ERROR: licensen är felaktig – utan avtal.
Troligtvis ett fd problem dvs Nya uppdateringar hjälper tidigare windows update problem.
Fastän ni justerat/öppnat branvägg och allt ser bra ut så får ni ovan problem.
FIX: Kolla-gå till: Kontrollpanelen: Nationella inställningar, Justera + kolla så allt verkar rimlig=samma språk-region mm.
Verkställ och OK => starta om PC vid behov. Öppna samma fil igen och förhoppningsvis är problemet borta.
Exempel:
Om man snabb-inställt(”slarv”)windows Nationella inställning t ex vid ny-installation av ny PC så ger windows problem med licensreg. av olika program.
Den ska förhindra fusk/piratkopior men jobbar nu fel och kan stoppa korrekta licenser/program men inte alla.
Justera + kolla Nationella Inställningar så allt verkar rimlig=samma språk-region mm
. Verkställ + OK! => prova om OK nu!

2) Brandvägg?
Svar: Pga tillägg måste man öppna upp för nytt program. Brandvägg brukar lista upp båda.
–  8.4.1 heter Spinfire Desktop
–  9.0 heter Spinfire Desktop 9.0
– 10 heter Spinfire Desktop 10 eller använder ovan namn vid update.
(hittas i mapp: programactifyspinfire10.0kernelspinfire.exe)
Sätt de ni hittar på undantagslista så de kan fungera och aktivera sig.

3) License file info? => Flytande licenser, FLOATING licenses
Svar: den finns på olika ställen enligt nedan.
Automatic Activation
• Obtain the License file, license.al, from your Actify contact
• Copy this file to the following location of each client;

Windows XP
o SpinFire 8.4: “C:Documents and SettingsAll
UsersApplication DataActifySpinFire Professional”
o SpinFire 9.0: “C:Documents and SettingsAll
UsersApplication DataActifySpinFire90”
o SpinFire 10.0/10.1: “C:Documents and SettingsAll
UsersApplication DataActifySpinFire100”
o SpinFire 10.8.3: “C:Documents and SettingsAll
UsersApplication DataActifySpinFire108”
• Start the SpinFire Application
• SpinFire will now obtain a license from the server, and automatically Activate
when opened for the first time
Vista78-8.1
Automatic Activation
• Obtain the License file, license.al, from Actify
• Copy this file to the following location of each client;
o SpinFire 8.4: “C:ProgramDataActifySpinFire Professional”
o SpinFire 9.0: “C:ProgramDataActifySpinFire90”
o SpinFire 10.0/10.1: “C:ProgramDataActifySpinFire100”
o SpinFire 10.2: “C:ProgramDataActifySpinFire102”
o SpinFire 10.8.3: “C:ProgramDataActifySpinFire108”
continue same way with newer releases
• Start the SpinFire Application
• SpinFire will now obtain a license from the server, and automatically Activate
when opened for the first time

Check => license file location for version 10:
1) SpinFire 10.0/10.1

a) XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataActifySpinFire100
b) Win 7/Vista: C:ProgramDataActifySpinFire100
2) SpinFire 10.2

XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataActifySpinFire102
Win 7/Vista: C:ProgramDataActifySpinFire102
3) SpinFire 10.3
a) XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataActifySpinFire102
b) Win 7/Vista: C:ProgramDataActifySpinFire103
continue same way with newer releases.
4) SpinFire 10.8.3
a) XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataActifySpinFire108
b) Win 7/8.1: C:ProgramDataActifySpinFire108
continue same way with newer releases.

TIPS => INSTALLATION – UPDATE Spinfire 10.X
VISSA FÅR PROBLEM MED 10.X INSTALLATION och UPPDATERING
FÖRSLAG till bästa installation
Installera/uppdatera till senaste 10.x säkert – steg för steg
Hämta senaste Spinfire 10.X på   download-sida
(spara gärna filen på PC pga ifall samma installation göres 2ggr efter varandra)
Klicka på filen ni hämtat = KÖR igång installation.
När den säger: SLUTFÖRT INSTALLATION = klart med första installation (Installation 1).

PROBLEM som endast vissa får: när man startar Spinfire saknas alla de senaste importers + plugin?
Pga vissa Windows blir uppdaterat av Spinfire installationen så “klarar” inte windows av att installera importers samtidigt.
Tyvärr tar det tid att installera alla separat i Spinfire => se nedan fix = mycket fortare + bättre installation.

GÖR SÅ HÄR – kör samma installation igen dvs nr.2 (installation 2)
1) starta om PC (öppna ej Spinfire innan allt är klart)
2) kör INSTALLATION igen (dubbel klicka på t ex: SpinFire00.0FullInstaller.exe)
3) Vid fråga(uninstall, repair, modify): välj MODIFY  => tryck: nästa
a – välj: senaste Spinfire nummer/version(oftast bara ett val i listan)  => tryck: nästa
b – fråga: Importers? välj alla importers(enklast) eller de ni köpt (om ni vet läget)=> nästa
c – fråga: PLUGIN? välj alla (DAA markeras ej pga de flesta har inte köpt den) => nästa
KLART + brukar bli den bästa installation de flesta haft någonsin.
(vissa andra slipper detta pga de redan hade windows komponenterna, t ex kör annat cad-program eller dylikt)

Spinfire Professional version 10 finns som upgrade för användare med gällande avtal.
Förutom prestanda förbättringar har den nya importerare för de “tunga” cad-systemen.
Se downloads eller installation & aktivering.
Se downloads eller
installation & aktivering

Problem med 10 ?
Läs nedan om allmänna problem vid installation.
1. Administratörs rättigheter behövs
2. Windows XP m fl användare ladda microsoft.NET framework4 => microsoft.com/netframe4
3. IT-administratörs info och problemlösning: info-install-10
4. Hämta full-install-fil så blir installationen fri från internet påverkan.
Läs nedan snabb-frågor för kvick analys.

1) Meddelande att licensen
ogiltig => övergår till READER läge ?
Gör ONLINE ACTIVATION i mappen OPTIONS > ACTIVATION.
Radera seat ID fältet och fyll i ert seat ID.
Pga hård belastning på licensservers kan det behövas flera försök
(flera miljoner testar under få veckor).
Ni gratuleras med automatik men ni behöver ändå kanske
göra om det. Testa att öppna en fil så vet ni om aktivering
slagit igenom eller om ni behöver försöka igen.

2) Brandvägg?
Svar: Pga tillägg måste man öppna upp för nytt program.
Brandvägg brukar lista upp båda.
– 8.4.1 heter Spinfire Desktop
– 9.0 heter Spinfire Desktop 9.0
Sätt båda på undantagslista så de kan fungera och aktivera sig.

3)
Permission problems?
Om ni har behörighets problem
?
Nya 9.0 fr o m 14 september ska ha korrigeringar för detta dvs
hämta senaste upgrade fil.
För att manuellt ändra läs …….change
windows permissions
.

4)
License file info?
(viktigt för flytande licenser)?
Svar: den finns på olika ställen enligt nedan.
SpinFire 8.4
XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataActifySpinFire
Professional

Vista/Win 7: C:ProgramDataActifySpinFire
Professional

SpinFire 9.0
XP: C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataActifySpinFire90
Vista/Win 7: C:ProgramDataActifySpinFire90

LICENS problem?
Vissa kan få problem vid uppdatering pga nytt licenssystem.
Det åtgärdas enkelt –
gratis för de med aktivt avtal – läs text nedan.

Med aktivt maintenance avtal – följ info
Seat ID UPDATE = nyckelkoden aktiveras för att fungera med V8.4 och
V9.
Det sker via denna länk – allt sker direkt.
Fyll i * markerade och ni får ett email som bekräftelse.
Om ok får ni positivt respons t ex congratulations = klart.

Utan
aktivt maintenance avtal?

Om licensen är “gammal” => kampanj-priser för
att få igång er igen.
Email
– super price renewal update

SUPPORT – FRÅGOR
övrigt

FAQ

1) Question: Wrong Volume Calculation with IGES
I get the wrong volume calculation after importing an IGES files.
It is about double of what it should be.
This happens when I select the root structure and calculate that
volume.

Solution: SFP currently treats layers as a part, which is
unfortunate as it gets
figured in the volume/surface computations.  IGES is one of the
few Importers
where this
problems occurs. To get around this problem, you have two
options:
1)  Do not import layers.  This is an option that you can
disable in the importer options.
2)  Go in the Assembly Tree and select Model only.  Then
perform your volume/surface
computation.  It should be correct.

2) Inventor Importer – file not
imported right? (same for Pro/E files)
Solution:
Known issue: If parts of an assembly are not in the same folder as
the main
assembly file (or one of its subfolders), then there may be problems
reading all the parts. Good idea: Save on local disc before opening.

3) Floating
license: New License file
mechanism in Spinfire version 8.x

Solution:
This document is intended to provide an overview of the license
mechanism rather than to
answer to specific questions. It applies to Spinfire Pro 8.0 Build
1021 and up

Terminology
Floating License File
: the license file used by FleXLM the
name of this file is “sfpflv2.dat“.
Actify License File
: the license file used by SpinFire Pro
for Activation.
The name of the file is “license.al

Key
changes:

The Actify License File also contains the
Floating License File.

Both the Actify License File and
the Floating license file will reside in the
folder:Documents and SettingsAll
UsersApplication
DataActifySpinFire Professional

User
Activation from the client side

SpinFire will take care of putting the license files
in the above directory, during the Activation procedure:
Internet Activation

Enter the Seat
ID
in the Option->Activation page of SpinFire

click on “Activate Online” and SpinFire will contact License Manager to gather
all the
necessary information in order to put the 2 license files in the
correct directory.

No other manual operation is needed from the
user.

Manual
Activation

The user will receive the Actify License File
from Actify (or from the reseller), via email.

He/she will save that file in any arbitrary
location (e.g.: the desktop).

In the Option->Activation page,
the user will click on “read license file”, then point
to the
saved Actify license file, click on “open” and
SpinFire will take care of doing all the
necessary checks, and copy BOTH the license files in the correct
directory.

Remote
installation
:
this is it’s totally up to the system administrator

Silent Installation. All Actify products can be installed silently – this is especially
useful for
large installations. See the instructions here

Remote
activation
: There is no “remote activation” properly speaking.
By remote activation we mean that someone (e.g. the system
administrator)
will do all the work, and the user won’t be asked to activate the
software.
In this case, the System admin:

Will receive the Actify License File

He will need to copy that file in
the Documents and SettingsAll UsersApplication
DataActifySpinFire Professional directory of the user

That’s it – when SpinFire starts,
it will find that license.al file and it will get all the
necessary information, including the Floating License File,
which will
appear in the same directory.

Question:
In the past I used to have the sfpflv2.dat that I copied in the
ActifyKernel directory.
What happened to that file?
Answer: That file is
automatically included in the license.al file. The software
automatically
extract the sfpflv2.dat and copy it in  the Documents and
SettingsAll UsersApplication
DataActifySpinFire Professional This will avoid problems with
users who don’t have enough
permissions to write files in the program files directory.